honlapra
Irány az Űripar!
2018-12-10
0123
Űrtechnológiai szakmai nap
2019-01-23
P1000246_1

Hazai űr-együttműködés

2018.12.12.

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Űripari Klaszter (Hunspace) és a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT).

A megállapodást 2018. december 5-én a Hunspace nevében Hargitai Péter, a Klaszter elnöke, a GeoAdat Szolgáltató Kft. ügyvezetője, a MANT nevében pedig dr. Both Előd, a MANT elnöke a GeoAdat Kft. székhelyén írta alá. A megkötött megállapodásban a szervezetek kifejezik együttműködési szándékukat a magyar űrtevékenység, nevezetesen az ipar, a kutatás és oktatás segítsége érdekében. Ennek megfelelően folyamatosan és kölcsönösen tájékoztatják egymást munkájukról, elsősorban rendezvényeikről, amelyeken igény esetén bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a másik félnek.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) a haza űrtevékenység szakmai szervezete, az űrtevékenységgel kapcsolatos legnagyobb ismeretterjesztő és szemléletformáló egyesület. A közhasznú szervezet alapvető célkitűzése az űrkutatás és űrtevékenység valamennyi területéhez kapcsolódó korszerű ismeretátadás és a társadalmi tudatosság kialakítása.